Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης

1700X700_XRHMATOOIKONOMIKA-1024x421
Κατεύθυνση:
΄΄Στατιστικές Μέθοδοι στα Χρηματοοικονομικά΄΄
1700X700_ELEGXOS_POIOTHTAS_02-1024x421
Κατεύθυνση:
΄΄Στατιστικός Έλεγχος Ποιότητας΄΄
1700X700_PMS_EFARMOSMENH_STATISTIKH-1024x421

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην
'' Εφαρμοσμένη Στατιστική ''

1700X700_BIOSTATISTIKH-1024x421
Κατεύθυνση : ΄΄ Βιοστατιστική΄΄
Fotolia_55575090_M-1024x662
Από το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020
Παρέχεται η δυνατότητα μερικής φοίτησης
1700X700_EPIXEIRHMATIKO-SXEDIASMO-1024x421
Κατεύθυνση:
΄΄Στατιστικές Μέθοδοι στην Επιστήμη Δεδομένων (Data Science)΄΄
1700X700_BIOSTATISTIKH-1024x421
Δυνατότητα Πρακτικής Άσκησης
1700X700_PMS_EFARMOSMENH_STATISTIKH-1024x421

Δυνατότητα για εξ αποστάσεως φοίτηση

previous arrow
next arrow

Το Πανεπιστήμιο

Υποβολή Αιτήσεων

Υποτροφίες

Πρόγραμμα Σπουδών

Προοπτικές Απασχόλησης

Μήνυμα Διευθυντή:

Αγαπητέ υποψήφιε φοιτητή / φοιτήτρια,

Μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου η κατοχή Πανεπιστημιακού πτυχίου δεν εξασφαλίζει πλέον απαραίτητα ικανοποιητικές θέσεις στο χώρο εργασίας, η επιλογή ενός Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) είναι καθοριστικής σημασίας για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία και επιτυχία. Για αυτό το λόγο η επιλογή του θα πρέπει να γίνει με βάση τους προσωπικούς σου στόχους, την ποιότητά του (τόσο ως προς τη δομή του προγράμματός του όσο και ως προς τους διδάσκοντες) αλλά και τις δυνατότητες που σου προσφέρει για μελλοντική εξέλιξη.

Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην «Εφαρμοσμένη Στατιστική», ξεκίνησε το 2001 με στόχο να καλύψει μια κλασική επιστημονική περιοχή, όπως η Στατιστική, προσφέροντας στους φοιτητές του ένα ευρύ φάσμα γνώσεων, αλλά και συνδυάζοντας παράλληλα τη θεωρία (στην οποία πολλοί απόφοιτοι προπτυχιακών τμημάτων έχουν υπερεκτεθεί) με την πράξη, το εργαστήριο, τα στατιστικά πακέτα, το υπολογιστικό κομμάτι της Στατιστικής που είναι εξίσου ισχυρό, ενδιαφέρον και χρήσιμο.

Η βασική επιδίωξη του Π.Μ.Σ. είναι να σου εξασφαλίσει σταθερά θεμέλια γνώσεων και μεθόδων επιστημονικής έρευνας, που θα σε καταστήσουν ικανό για συνεχή βελτίωση και ανέλιξη είτε μετά το πέρας των σπουδών σου επιλέξεις να ριχτείς στον στίβο της εργασίας είτε αποφασίσεις να συνεχίσεις για σπουδές διδακτορικού επιπέδου.

Θα μπορούσε όμως να ρωτήσει κανείς: και πως θα καταφέρει να επιβιώσει ένας απόφοιτος του ΠΜΣ αν δε διαθέτει καμία ειδίκευση σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο;

Είναι ένα ερώτημα το οποίο μας απασχόλησε και εμάς όταν σχεδιάσαμε το ΠΜΣ, για το λόγο αυτό είχαμε φροντίσει να εντάξουμε στο πρόγραμμα κατευθύνσεις σε σύγχρονα αντικείμενα όπου η Στατιστική παίζει κυρίαρχο ρόλο. Με την εμπειρία περίπου 20 ετών λειτουργίας, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των φοιτητών μας και προσαρμοζόμενοι στις σύγχρονες ανάγκες, από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 προχωρούμε σε μία νέα αναμόρφωση του προγράμματος, εμπλουτίζοντάς το με καινούρια μαθήματα ενώ η κατεύθυνση «Στατιστικές μέθοδοι στον Επιχειρηματικό Σχεδιασμό» μετονομάζεται σε «Στατιστικές Μέθοδοι στην Επιστήμη Δεδομένων». Έτσι, οι κατευθύνσεις που θα προσφέρει το Πρόγραμμα σε όσους εισαχθούν από το 2020 και μετά, θα είναι:

Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα είτε πλήρους είτε μερικής φοίτησης. Ενώ οι φοιτητές μας έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης  (διάρκειας 3-4 μηνών).

Μέσα από ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, με δυνατότητες επιλογής ποικιλίας μαθημάτων, δημιουργούμε άτομα που διαθέτουν προχωρημένες γνώσεις Στατιστικής αλλά και επαρκείς ειδικές γνώσεις σε καθένα από τα προηγούμενα αντικείμενα ώστε να μπορούν να υπηρετήσουν με αξιώσεις σε οποιοδήποτε εργασιακό χώρο έχει ανάγκη τα αντικείμενα αυτά. Η εμπειρία αποδεικνύει ότι οι απόφοιτοι του προγράμματος, περίπου 500 έως τώρα, έχουν πολύ ικανοποιητική επαγγελματική αποκατάσταση. Πολλοί από τους αποφοίτους μας έχουν στελεχώσει ανώτερες και ανώτατες θέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ή είναι καθηγητές / ερευνητές σε Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Με αίσθηση ευθύνης για το βάρος που αναλαμβάνουμε όλοι εμείς οι διδάσκοντες του Π.Μ.Σ, σε προσκαλούμε να μας εμπιστευθείς τη μεταπτυχιακή σου εκπαίδευση, και να εργαστείς σκληρά, με συνέπεια, όραμα και υψηλούς στόχους, ώστε να αναδειχθείς σε διακεκριμένο μέλος της Στατιστικής κοινότητας.

Ο Διευθυντής του Π.Μ.Σ.
Καθηγητής Μ. Κούτρας

Κτιριακό Συγκρότημα Νίκαιας
Πανεπιστημίου Πειραιώς

210 - 4142307
τηλ. επικοινωνίας
mefast@unipi.gr
email επικοινωνίας

Κεντρικό Κτήριο
Πανεπιστημίου Πειραιώς

© Copyright – 2023  Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Στατιστική

Scroll to Top Μετάβαση στο περιεχόμενο